2021-02-08 15:56:01• hírek • Bede Emőke

Negyvennél is több gyorshajtó vált gyalogossá az elmúlt hétvégén

Ötvennél is több autóvezetői engedélyt függesztettek fel az elmúlt hétvégén a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közlekedésrendészeti osztályának munkatársai – tájékoztatta híroldalunkat a hatóság.

A február 5–7. közötti időszakban több mint 400 pénzbírságot szabtak ki, melyeknek összértéke megközelíti a 130 ezer lejt. Kiegészítő intézkedésként felfüggesztettek 55 jogosítványt és bevontak 8 forgalmi engedélyt. A rendőrség közlése szerint 43-an azért váltak ideiglenesen gyalogossá, mert a megengedett sebességet legalább 50 km/h-val túllépték, további 3 személy szabálytalanul, a folytonos vonalat átlépve előzött, 2-en nem adtak elsőbbséget a gyalogosoknak, egy sofőrt az alkoholszonda buktatott le, további 6 esetben pedig olyan kihágásokat követtek el, melyek egyik említett kategóriába sem sorolhatók.


Vannak, akik nem úszták meg ennyivel

Szombaton, hajnali 1 órakor egy 24 éves, Beszterce-Naszód megyéből származó fiatalember épp Óvári területén autózott, amikor a rendőrök félreállították. Mint kiderült, a sofőrnek egy korábbi ballépése miatt már felfüggesztették az autóvezetői engedélyét, így jogtalanul ült ismét volán mögé. Mondanunk sem kell, a fiatal férfinak a törvény előtt is felelnie kell tettéért.


Ugyanezen a napon a nagykárolyi rendőrök az érdengelegi ellenőrzés során egy 44 éves, helybeli férfit igazoltattak, ám az alkoholszondás vizsgálat kimutatta, az autóvezető elfogyasztott némi szeszesitalt indulás előtt, leheletében ugyanis 0,69 mg/l-es értéket mutatott ki a készülék. Egy nappal később, Szatmárnémeti területén is lebukott egy 40 éves, petei férfi, aki úgyszintén ittasan ült autóba, hisz az igazoltatás során 0,91 mg/l-es értéket produkált. A rendőrség mindkét sofőr ellen büntetőeljárást kezdeményezett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: